пътна помощ

ПОДАВАНЕ НА ТОК

пътна-помощ-платформа

+(359) 88 777 40 29

денонощно

ПОДАВАНЕ НА ТОК НА ПЪТЯ

Ако имате проблем с акумулатора, значи имате проблем с цялата електрическа система на автомобила. Проблемите, свързани с него, се отразяват на мощността на колата и нарушават цялостната работа на двигателя. Най-разпространеният проблем е разредения акумулатор. Това се случва най-често през зимата, когато се забавят йонните процеси. В такава ситуация най-добре се обадете в Пътна помощ Корект драйв и изберете услуга: подаване на ток, или замяна на акумулатор на пътя.

Какво се случва, когато е слаб акумулаторът?

Най-очевидните признаци за слаб акумулатор са затруднено стартиране на двигателя, бавно завъртане на стартера, или липса на реакция при завъртане на ключа за запалване.

Електрониката на автомобила също показва кога е слаб акумулатора. Фаровете светят по-слабо, приборният панел примигва, индикаторите са бледи и т.н.

Защо се разрежда?

Ако автомобилът не е използван дълго време. 

Включени климатик или фарове по време на изключен двигател.

Техническа повреда.

подаване-на-ток-пътна-помощ

Какво се прави, когато ви е необходимо да заредите акумулатора по време на път?

Почти всички водачи са се сблъсквали със ситуацията да им изгасне двигателя и да не запали повече. Решението е да се използва акумулатор от друга кола, който се свързва с кабели към изтощения. Ако процедурата се изпълни правилно, няма никакви рискове за автомобила. Ако се допусне грешка обаче нещата не са толкова прости. Могат да се появят различни проблеми от това да се резреди акумулатора на колата „донор“, до проблеми с електрониката и на двете коли.

За правилното подаване на ток е задължително да се използват качествени медни проводници с доре запоени клеми. Абсолютно забранено е да се комбинират акумулатори с различно работно напрежение, също и да се обърка реда на включване на кабелите. Включването и изключването трябва да стават внимателно, без да се получава късо съединение или да се появяват искри.

При откачането на кабелите автомобилите не трябва да се допират, „донорът“ трябва да е с изгасендвигател и клемите да са разкачени.

внимание

За пътна помощ Корект драйв е много важно клиентите да останат доволни от услугите ни. За тази цел е необходимо да съобщите на оператора цялата информация, която е необходима за правилното ценообразуване на услугата и бързата реакция на дежурния екип.

•   Уверете се, че подавате правилен адрес. Ако не знаете къде се намирате, опишете местността около вас и по-значимите обекти.

•   Уведомете ни, ако имате повреда в ходовата част на автомобила или в кормилната уредба.

•   Предварително вземете решение, къде да закараме повредения ви автомобил.

внимание