Ще ви изтеглим от проблемите – доверете ни се и ще останете доволни!

Какво да направите, ако задният диск блокира

Обикновено шофьорите оставят автомобилите си на ръчна спирачка. От една страна това е правилно и отговаря на изискванията за безопасност, но от друга може да доведе до неприятности. Случва се задната гума да блокира. Ако автомобилът не е бил в движение повече дни и те са били дъждовни, или е имало резки промени в атмосферната температура (от отрицателна до положителна), е възможно подложките на накладките да залепнат за дисковете.

Тази ситуация е много неприятна, особено ако бързате и нямате друга алтернатива освен личния автомобил.

Какво се прави в такива случаи?

денонощна-пътна-помощ

Може да се обадите на „Драйв Корект“ и да поръчате репатрак, който да превози вашия автомобил до желан автосервиз. Престоят там обаче ще отнеме доста време, като е възможно и да не бъдете обслужени още същия ден.

Ние ви съветваме да не се опитвате да отлепите подложката като разклатите напред-назад колата. Това е опасно и може да нарушите сцеплението или да повредите безвъзвратно накладките.

Предлагаме ви да се възползвате от нашата услуга „мобилен автосервиз“. Нашите автомонтьори ще пристигнат максимално бързо и на място ще разблокират колелата на автомобила. За нас няма значение дали колата е с механична или с електронна ръчна спирачка. Нашите майстори имат голям опит при отстраняването на подобни проблеми и ви гарантираме качественото изпълнение на поръчката.

Денонощно може да се обаждате на нашите специалисти на телефон 0887774029. Можем да пристигнем при вас до 20 минути.


Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятелите си!