Ще ви изтеглим от проблемите – доверете ни се и ще останете доволни!

Кога се сменя ангренажен ремък

Двигателят на автомобила е сложен механизъм, който се състои от множество различни части. Ангренажният Ремък е един от най-важните му детайли. Той предава въртящия момент от коленния вал на двигателя към разпределителния вал. Задължително е той да се монтира правилно и да се напасне изключително точно. Това влияне на правилната работа на двигателя и правилното газово разпределение.

Ние от Пътна помош Драйв Корект ви съветваме редовно да подменяте ангренажния ремък. Това ще ви помогне да избегнете изключително скъпия ремонт на цилиндровата глава в блока на вашия двигател.

стар-ангренажен-ремък
скъсан-ангренажен-ремък

Ако ремъкът се скъса по време на движение или при запалване на автомобила, разпределителният вал спира движението си. Коляновият вал обаче продължава да се върти, което води до удар между буталото и клапаните. Ако това се случи, клапаните ще се огънат, като е възможно и да пробият цилиндъра. Главата също се изкривява и няма да може да се използва повече.

Смяната на ангренажния ремък трябва да се прави своевременно и задължително от специалист, като се спазват инструкциите на производителя за срока му на годност. Не изчаквайте пълното износване на ремъка – рисковано е. Обикновено ремъкът се сменя след пробег от 80 000 км.
Възможно е по-рано от този срок да се появят цепнатини по зъбците, или някои от тях направо да липсват. В такъв случай смяната трябва да се извърши незабавно.

денонощен-репатрак

Мобилната група на Драйв Корект е готова в рамките на 20 минути да ви посети на посочен от вас адрес и да извърши подмяната на ангренажния ви ремък. Цената няма да е по-висока от тази в който и да е сервиз, а работата ще бъде извършена качествено и бързо. Ще вземем със себе си и всички неъбходими резервни части, така че от вас се изисква само да се обадите на телефон 0887774029.


Ако статията ви е харесала, ще се радваме да я споделите с приятелите си!